Одржан првиот подготвителен состанок за MediaDIGi

Во рамките на проектот MediaDIGi се одржа првиот подготвителен состанок со партнерските организации Адофо Шапока гимназија од Утена, Литванија и Центарот за образовна интеграција на децата од етничките заедници од Софија, Бугарија.Домаќин на состанокот беше центарот Вредност на Европското Знаење ВЕЗ, како корординатор на проектот.

Состанокот се одржа на 25 и 26 февруари во orange Hotel City во Скопје. На воведниот состанок беа презентирани сите проектни активности и беше договрена временската рамка на одржување на сите настани кои се предвидени во прокетот.

Поврзани вести